De beste fiskeplassene i Norge

Norge er et land fylt med vakre fjell, elver og innsjøer, noe som gjør det til et populært sted for fiske. Hvis du er ute etter å fiske i Norge, kan det være lurt å vite hvor de beste fiskeplassene finnes. I denne artikkelen vil vi dele noen av de beste fiskeplassene i Norge, slik at du kan få mest mulig ut av din opplevelse!

Finnmark

Fiskeplassene i Finnmark er blant de beste i Norge. Her finner du en rekke ulike fiskearter, og det er alltid gode muligheter for å få en god fangst.
Det finnes mange fine plasser å fiske i Finnmark. De fleste av dem ligger ved havet eller ved elvene som renner ut i havet. I tillegg til å fiske etter de vanligste artene, så som torsk og sei, kan man også prøve lykken på laks eller sjøørret. I Finnmark er det også gode muligheter for å fange rype.

Lofoten

Lofoten er et paradis for fiskere. Her finner du alt fra herlige strender og klippeformationer til innsjøer og elver. I tillegg har Lofoten et mildt klima, noe som gjør det mulig å fiske hele året. Lofoten er også hvor kjendisen Sondre Justad kommer fra, og har selv sagt at Lofoten har vært en inspirasjon til mange av hans sanger.

Rogaland

Rogaland er kjent for sine mange fine fiskeplasser. Her kan du fiske i havet, i elvene eller i de mange innsjøene. Uansett hva du foretrekker, så er det gode muligheter for å få en fin fangst her.
Noen av de mest populære fiskeplassene i Rogaland er Egersund, Haugesund og Stavanger. Egersund er spesielt kjent for sin laksefiske, mens Haugesund og Stavanger byr på både saltvann- og ferskvannsfiske. I tillegg til disse tre byene finner du mange andre flotte steder å fiske i Rogaland.

Sogn og Fjordane

Naturlig nok er de beste fiskeplassene i Sogn og Fjordane litt utenom det vanlige. Dette er en av de mest naturskjønne regionene i Norge, og mange av de beste fiskevannene befinner seg i områder som er vanskelig tilgjengelige for allmennheten. Men det er verdt å legge inn litt ekstra arbeid for å komme til disse fantastiske stedene, for her kan du virkelig fange noen flotte fisk!

Møre og Romsdal

I Møre og Romsdal er det gode muligheter for både sportsfiske og fiske etter mat. I Møre og Romsdal finnes det mange flotte vann, både innsjøer og elver.
De beste innsjøene for fiske i Møre og Romsdal er: Femunden, Gausdalvatnet, Jølstravatnet, Ormtjernkampen, Randsfjorden, Sanddalsvatnet, Skarvan og Roltdalen. De beste elvene å fiske i er: Gaula, Storsjøelva, Driva, Vefsna og Verdalselva.

Trøndelag

Trøndelag er et av de beste stedene i Norge for fiske. Dette området har en rekke fantastiske elver og vann, og det er også hjemmet til den berømte Namsen-elva. Her finner du noen av de beste laksefiskesteder i landet, så vel som en rekke andre fiskeplasser med rik fiskefangst.