Beste fiskeplassene i Norge

Norge er berømt for sine vakre fjorder og fantastiske fiskemuligheter. Uansett om du er en erfaren sportsfisker eller bare på jakt etter noen steder å slappe av med en fiskestang, vil dette innlegget hjelpe deg med å finne de beste fiskeplassene i Norge. Les videre og finne ut hvor du kan dra for den ultimate opplevelsen av norsk sportfiske.

Finnmark

Fiske i Finnmark er en fantastisk opplevelse. Det er massevis av ferskvann og elver å velge mellom, og du kan fange både laks og ørret her. For å få mest mulig ut av din fiskeopplevelse i Finnmark, anbefaler vi at du tar turen til Altaelva og imens du venter på å få fisk på kroken kan du sjekke deg opp på det siste innen krypto nyheter. I Finnmark finner du flotte omgivelser og en god mulighet for å få en stor laks.

Lofoten

Lofoten er et yndet feriemål for nordmenn, og det er ikke uten grunn. Her finner du nemlig noen av landets beste fiskeplasser. Uansett om du liker å fiske i havet eller i ferskvann, så kan du finne et sted som passer deg på Lofoten.

For de som liker å fiske i havet, anbefales en tur til Henningsvær. Her kan du fange både torsk og sei, og det er alltid en hyggelig atmosfære på havnen her. En annen populær fiskeplass er Svolvær, hvor du kan fiske laks i den kjente Vestindalsøya-laksa. I tillegg har Lofoten mange fine elvefiskeplasser, hvor du kan prøve lykken på ørret eller røye.

Vest-Agder

Vest-Agder er en fylke i sørvestlandet, og mange synes det er et paradis for fiskere. Fylket har en rekke fantastiske fiskeplasser, og her er noen av de beste:

  1. Mandalselva: Her kan du fange både ørret og laks. Mandalselva er kjent for sin høye kvalitet på fisken, og denne elva er absolutt verdt et besøk.
  2. Lyngdalselva: Denne elva har en rekke bra fiskeplasser, men det er spesielt to steder du bør prøve: Ådlandsvatnet og Lyngdalstjerna. begge disse stedene tilbyr fantastisk fiskefangst hele året.

Vestfold

Vestfold er en fantastisk fiskeregion med mange flotte fiskeplasser. Her finner du både elv- og innsjøfiske, og det er gode muligheter for å fange både laks og ørret. For de som liker havfiske, er det kort vei til havet fra Vestfold, og her kan du fange både torsk, sei og hyse.

Telemark

Telemark er et fylke i Sør-Norge som grenser til Vestfold og Buskerud i øst, Aust-Agder i sørøst, Vest-Agder i sørvest og Rogaland i vest. Fylket har et areal på 9,3 % av Norges landareal, og omfatter en kyststrekning på ca. 370 km. Telemark er kjent for sine mange elver og innsjøer, og er et populært sted for fiske. 

Buskerud

I Buskerud kan du fiske i mange forskjellige innsjøer og vassdrag. Her er det gode muligheter for både sportsfiske og fiske etter større fisk.

Noen av de beste fiskeplassene i Buskerud er:

  • Hemsedalsvatnet: Et fantastisk vann for å fiske i, med en rekke forskjellige fiskearter. Her er det også gode muligheter for å fange stor og kraftig finnmarkslys. 
  • Randsfjorden: Randsfjorden har rikt fugleliv og her kan du finne både laks, ørret og sjøørret. 
  • Norevannet: Norevannet er et kaldt vann, men dette gjør at det er veldig rikt på fisk. Her kan du blant annet finne abbor, gjedde, lake og sik.